malva-gietvloeren-logo

 • praktische-gietvloer.JPG
 • school-gietvloer.jpg
 • sier-gietvloer.jpg
 • woonkamer-gietvloer.jpg

Vraag hier informatie aan!

Vul uw gegevens in, zodat wij contact met u kunnen opnemen over uw nieuwe gietvloer wensen.

 1. Naam*
  Vul a.u.b. uw naam in
 2. E-mail*
  Vul a.u.b. uw emailadres in
 3. Telefoon*
  Ongeldige invoer
 4. Soort vloer*
  Maak aub een keuze
 5. Ongeldige invoer

Gietvloeren in het algemeen

Gietvloeren worden al jaren gebruikt in de industriële sector. Industriële vloeren moeten bestand zijn tegen vloeistoffen, chemicaliën, temperatuurschokken, zware belastingen, etcetera.

De kunsthars vloeren werden uitgevonden om oplossingen te kunen bieden in deze sectoren. Verschillende kunstharsen werden ontwikkeld met specifieke karakteristieken. Grofweg kunnen ze worden onderverdeeld in 2 typen:

 • epoxy (EP)
 • polyurethaan (PU)

Het belangrijkste verschil is de hardheid tussen deze materialen. Epoxy werd en wordt met name gebruikt voor industriële toepassingen en PU vond zijn oorsprong voornamelijk als naadloze vloer in bijvoorbeeld sporthallen. Beide kunstharsen worden aangeboden in verschillende kwaliteiten.

Het laatste decennium worden de kunstharsen ook gebruikt voor mooie naadloze design vloeren. Door de jaren heen zijn de verschillen tussen de harsen en de kwaliteiten steeds duidelijker geworden.

Voor esthetische design vloeren gebruikt MALVA een niet verkleurende kwaliteit PU (10 jaar garantie op de kleur) als gietlaag van 2 mm. De totale dikte van een gietvloer komt daarbij op ± 3 mm.